söndag 5 januari 2014

Godaste morotskakan!

Till Kellys födelsedag hade hon beställt morotskaka - en riktig favorit! Och eftersom det är den absolut godaste morotskakan jag ätit så tänkte jag dela med mig av receptet. :)


Morotskaka - 10-12 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 1/2 dl solrosolja (jag använde rapsolja, det blev bra det också!)
4 dl finrivna morötter

Vit chokladfrosting
50 gram rumsvarmt smör
100 gram vit choklad
300 gram naturell cream cheese
4 dl florsocker


Såhär gör du;
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kryddor.
2. Rör ner det torra i äggsmeten. Tillsätt oljan och de rivna morötterna.
3. Smörj och bröa en form, avlång eller rund, och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 45 minuter.
4. Prova med en sticka, den skall inte vara kladdig. Låt kakan svalna. 
5. Frosting: Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Hacka chokladen och blanda ner i smöret tills den har smält. Tillsätt färskosten och florsockret, vispa till en slät kräm. Bred sedan på ett tjockt lager frosting på kakan.

Receptkälla här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar