fredag 6 december 2013

Wienernougat

Jag fullkomligt älskar nougat av alla slag och särskilt wienernougaten är en riktig favorit! Lyckan var såklart gjord när jag hittade ett recept på just det i senaste numret av Hembakat, och det var ju så barnsligt enkelt också! :)

Här kommer receptet så du också kan frossa i wienernougat såhär lagom till jul!


Wienernougat
ca 30 st

200 g nougat
100 g mjölkchoklad
50 g mörk choklad
100 g mandelspån, rostade

Gör såhär;
1. Skär nougat och choklad i mindre bitar. Smält över vattenbad. Har du ingen färdigrostad mandel så rostar du den nu. Jag lade mina i en torr, het stekpanna och rörde om hela tiden tills de blev gyllene i färgen. Blanda sedan ner mandeln i nougatsmeten.

2. Bred ut chokladmassan i en form på ca 20 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt wienernougaten stå några timmar i kylen innan du skär den i mindre bitar.

Färdigt! Barnsligt enkelt, eller hur! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar