måndag 4 november 2013

Skylander vs. Hello Kitty

Syskonen Hailey och Devin fyller år tätt och mamma Linda bad mig göra en tårta till ett sammanslaget kalas. Önskemålet var en Skylander-portal med figuren Eye-Brawl och Hello Kitty på toppen, samt barnens namn och ålder.
Det här var den tredje Skylanderfiguren jag gör, och de är hemskt pilliga och fulla med detaljer. Men det är lika värt det varje gång de blir uppskattade! :)

Tårtan är fylld med chokladmousse och jordgubbsmousse, täckt och dekorerad med hemgjord sockerpasta.


Chokladmousse - 1 lager tårtfyllning
Det här är en superenkel och lika god "mousse" som är ett omåttligt populärt val i mina tårtor. Den tar lite tid att göra, så börja dagen innan du ska fylla din tårta! En mousse görs med gelatin, så det här kan väl snarare kallas för chokladfluff.

Det här behöver du;
180 g valfri choklad
3 dl vispgrädde

Gör såhär;
1. Hacka chokladen fint.

2. Värm grädden i en kastrull på spisen. Den får INTE koka, utan bara bli varm! Tag av kastrullen från värmen så fort du ser att ytan börjar röra sig.

3. Häll ner chokladen i den varma grädden och rör om tills den smält. Häll upp i en skål och låt svalna. Täck blandningen med plastfolie innan du ställer in den i kylen för att kallna.

Tips! För att undvika att kondens bildas på insidan av plasten så trycker du ner folien så att den ligger direkt på chokladgrädden. Då slipper du att det droppar ner en massa kondensvatten i smeten när du tar av plasten från skålen. :)

4. Låt chokladgrädden stå i kylen i minst 5 timmar, helst över natten, innan du vispar upp den till en fast "mousse" med elvispen. Nu är fyllningen klar att använda! Vill man så kan man hacka choklad och blanda i moussen innan man fyller sin tårta. Det ger ju lite tuggmotstånd. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar